Ammattimainen hampaiden valkaisu - kirkkaampaa hymyä varten.

Jos hampaiden värjäytymiä ei voida poistaa ammattimaisen hampaidenpuhdistushoidon yhteydessä, on mahdollista valkaista hampaita valkaisumenetelmällä. Hampaiden valkaisu on kosmeettinen toimenpide hampaiden hellävaraiseen kirkastamiseen. Hellävaraisilla, kivuttomilla valkaisumenetelmillä saadaan hampaiden luonnollisen valkoisuus takaisin, joten tuloksena ovat kauniit valkoiset hampaat.

Hampaat voivat värjäytyä monista eri syistä. Esimerkiksi alkoholijuomat, tee, tupakointi, kahvi ja hedelmämehut aiheuttavat värimuutoksia. Muita kliinisiä syitä värjäytymille, kuten kariesta ei voida valitettavasti hoitaa valkaisulla. Hampaiden valkaisutuotteet sisältävät tyypillisesti jompaakumpaa kahdesta hampaiden valkaisuun vaikuttavasta aineesta, vetyperoksidia tai karbamidiperoksidia. Nämä valkaisuaineet hajottavat värjäytymät pienemmiksi molekyyleiksi ja tekevät väristä vähemmän näkyvän, jolloin hampaat kirkastuvat.

Kaikkia hampaita ei voida valkaista

Kruunujen ja paikkojen värjäytymät eivät yleensä reagoi hyvin valkaisuprosessiin. Myöskään ruskeat, harmaat ja mustat hampaat, jotka ovat aiheutuneet vammoista tai lääkityksestä, eivät yleensä reagoi valkaisumenetelmiin. Jotkin hampaiden värimuutokset ovat merkki vakavammasta ongelmasta, ja ne on tarkistettava välittömästi hammaslääkärillä. Raskaana olevien naisten ei tulisi valkaista hampaitaan. Hampaiden valkaisu on kosmeettinen toimenpide, ja sitä tulisi lykätä synnytyksen jälkeiseen aikaan. Hampaan väristä vastaa ensisijaisesti dentiini, hampaiden kova, sisäinen osa. Iän myötä kiille ohenee ja dentiini tummuu, jolloin hampaat näyttävät keltaisemmilta. Onneksi keltaiset hampaiden värjäytymät reagoivat yleensä hyvin hampaiden valkaisutuotteisiin.  

Hampaiden valkaisun edut

Ennen hampaiden valkaisua sinun on ensin keskusteltava hammaslääkärisi kanssa vaihtoehdoista, etenkin jos harkitset kotona käytettävää valkaisutuotetta. Hammaslääkäri voi arvioida hampaasi ja antaa neuvoja parhaasta hoidosta. Hän voi myös kertoa, kuinka usein hampaita pitäisi valkaista, sillä tulokset voivat vaihdella ja vaatia uusintakäsittelyä tulosten maksimoimiseksi. Hammaslääkäri voi myös arvioida, voidaanko tahrat poistaa säännöllisillä hampaiden puhdistuksilla, joissa hampaita ei tarvitse käyttää kemiallisesti. Hampaiden valkaisun ilmeisin hyöty on kosmeettinen. Kirkkaampi hymy voi parantaa itseluottamusta. Hampaiden valkaisu on toimenpide, jonka muut ihmiset huomaavat, mutta mikä tärkeintä, se saa sinut tuntemaan olosi itsevarmemmaksi näyttämään kaunista hymyäsi. Lisäksi prosessi on kätevä ja nopea, ja kustannukset voivat olla alhaiset riippuen siitä, minkä tyyppisen valkaisun valitset. Valkaisuhoidoissa voidaan valita minkä sävyiksesi hampaat valkaistaan ja riski hampaiden vahingoittumisesta on pieni. Hampaiden valkaisuja tekee esimerkiksi Hammaslääkäriasema Diana.

jaa