Mitä mikroneulaus on?

Tarkkaan ottaen mikroneulaus on ihoa läpäisevä hoitomuotoa, joka aktivoi ihon kollageenintuotantoa, uusiutumista sekä parantaa verenkiertoa. Mikroneulaus eli kuivaneulaus tarkoittaa ihon käsittelyä erityisellä dermarollerilla, jonka avulla ihoon tehdään hallitusti pieniä vaurioita, tämän jälkeen iho alkaa itse alkaa parantaa itseään. Itsestään korjaava iho muodostaa uusia ihosoluja ja kollageeni säikeitä. Dermarollerilla voidaan hoitaa kasvoja tai muita kehon osia kohtalaisella paineella. Erittäin kapeat ja pienet neulat tunkeutuvat ihoon tasaisesti ja syvälle jättäen mikroskooppisia haavoja.

Ihon mikroneulaus häivyttää suurinta osaa ihon ongelmista, kuten suuria ihohuokosia, mustapäitä, aknearpia, raskausarpia, pigmenttiläiskiä, kevyitä juonteita, hiustenlähtöä sekä selluliittia. Mikroneulausta ei pidä tehdä jos sinulla on aktiivinen akne tai jokin muu ihosairaus. Ihon itsehoitoprosessi aktivoituu välittömästi. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen iho näyttää kollageenin ansiosta kiinteämmältä. Useiden hoitokertojen jälkeen iho uudistuu ja arvet hälvenevät.

Lääketieteellinen neulaus

Mikroneulausta on tarjolla myös lääketieteellisenä neulauksena. Tämä toimenpide kuuluu kauneuskirurgian alaan. Sitä käytetään ihon patologisten muutosten hoitoon. Näitä ovat esimerkiksi arvet ja palovamma-arvet, venymisarvet tai muut ihon poikkeavuudet. Ihon neulomisen suorittaa ihotautilääkäri tai plastiikkakirurgi. Yleensä käytetään paikallispuudutusta. Neulaussyvyys on enintään 3 millimetriä ja potilas voi yleensä lähteä klinikalta samana päivänä seurantakäsittelyn jälkeen. Paranemisaika on noin seitsemän päivää.

Kosmeettinen neulaus

Kosmeettinen mikroneulas on hieman kevyempi toimenpide ja siinä neulat ovat maksimissaan 0,5 milliä pitkiä. Tätä ihoa kaunistavaa toimenpidettä käytetään ryppyjen, tummien silmänalusien, aknearpien, selluliitin, laajentuneiden ihohuokosten tai pinnallisten arpien hoitoon. Neula ei tunkeudu ihoon yhtä paljon kuin lääketieteellisessä neulonnassa, mutta neulaus on kuitenkin tehokas ja puudutus on yleensä tarpeeton.

Kosmeettisia, nuorentavia ja tasoittavia vaikutuksia voidaan hoitaa kotona. Vaikka mikroneulaus vaatii hieman taitoa, useimmat ihmiset voivat tehdä sen ongelmitta. Täydellisesti toimiva dermarulla ja hygieeninen työskentelytapa ovat välttämättömiä. Joskus dermarullan neula voi olla taittunut ja aiheuttaa iholle tarpeetonta ärsytystä. Jos neulaus ei ole sinulle tuttua, sinun kannattaa varata ensimmäinen tapaaminen ammattilaisen kanssa. Laitteen käytön lisäksi myös neulojen voimakkuuteen ja syvyyden eroihin kannattaa tutustua. Yleensä mikroneulauksen tekeminen omille kasvoille on hieman epämukavaa, joten moni kääntyy kosmetologin puoleen saadakseen hyviä tuloksia. Mikroneulauksia tekee esimerkiksi Kalasataman Apteekki.

jaa