Lääkkeiden kotiinkuljetus onnistuu vaivatta verkkoapteekista

Lääkkeiden kotiinkuljetus ja muiden apteekkituotteiden tilaus yleistyy kovaa vauhtia, monista kivijalka-apteekeista ja nettiapteekeista voi tilata lääkkeet suoraan kotiisi. Tilaa ja maksa ostoksesi sekä toimitus kätevästi verkkoapteekissa.

Alustavasti lääkkeiden kotiinkuljetus onnistuu arkisin, mutta apteekkituotteiden tilaus onnistuu myös joissain apteekeissa olevaan noutoautomaattiin. Jotkut apteekit tarjoavat apteekkitaksi-palvelua, apteekkitaksi kuljettaa apteekkituotteet kotiovelle korvausta vastaan. Kiireelliset, arkipäivisin tehdyt tilaukset pystytään usein toimittamaan saman päivän aikana. Kiireettömämmätkin tilaukset kuitenkin pääsevät perille apteekkitaksin avulla, jo seuraavana arkipäivänä.  

Voit uusia reseptit ja tilata lääkkeet suoraan kotiisi

Perusterveydenhuollossa määrätyt reseptit voidaan uusia maksutta myös netissä. Uusiminen edellyttää henkilökohtaisen hakemuksen tekemistä, jonka voi tehdä apteekissa käynnin yhteydessä tai Omakannassa.

Verkkoapteekista reseptilääkkeiden ostoon tarvitset voimassa olevan reseptin samalla tavalla kuin jos ostaisit lääkkeen apteekista. Tiesithän että tällä hetkellä ei ole mahdollista käyttää suomalaista e-reseptiä reseptilääkkeiden ostamiseen ulkomaisesta apteekkiverkostosta. Vaan ulkomailla asioidessasi tarvitset paperisen reseptin.

Voit pidentää lääkemääräystäsi enintään kahdella vuodella alkuperäisen reseptin antamisesta. Uusiminen on mahdollista vain resepteille, jotka on lunastettu vähintään kerran ennen voimassaoloajan päättymistä. Terveyspalveluun lähetetty uusimispyyntö on voimassa 8 päivää. Lääkkeen määrääjä voi uusia reseptin tai hylätä pyynnön sinä aikana. Reseptiä, jonka uusimispyyntö on jo kerran hylätty, ei voi valitettavasti yrittää uusia uudelleen.

Apteekkituotteiden tilaus onnistuu yhä useammasta apteekista

Verkkoapteekki ei ole vain digitaalinen palvelu, vaan se toimittaa tilaamasi lääkkeet kotiovellesi. Monilla lähiapteekeilla on lääkkeiden kotiinkuljetus noin kymmenenkilometrin säteellä toimipisteestä. Jotkut apteekit tarjoavat myös pikatoimituksia aukioloaikojen puitteissa. Jos olet esimerkiksi kotona sairaan lapsen kanssa ja kuumeenlääke pääsee loppumaan, voit tilata lääkkeen apteekin verkkopalvelusta ja saada sen suoraan kotiin nopealla toimituksella. Kukin apteekki veloittaa toimituksesta omat hintansa. Lapsiperheiden lisäksi esimerkiksi liikuntarajoitteiset tai vanhukset voivat hyötyä kotiinkuljetuspalvelusta.

Vaikka paikallisella apteekillasi ei olisikaan verkkoapteekkia, se voi silti tarjota kotiinkuljetuspalvelua. Jo yli 300 kivijalka-apteekkia toimittaa lääkkeitä asiakkailleen. Verkkoapteekit ovat käytettävissäsi vuoden jokaisena päivänä, ja pääset verkkoapteekkiin 24 tuntia vuorokaudessa. Löydät laajan eri verkkoapteekeista valikoiman terveys-, lisäravinne- ja hyvinvointituotteita, ja voit tilata reseptilääkkeitä verkossa. Verkkoapteekin asiantuntijat ovat käytettävissä chatin tai puhelinkeskuksen kautta mikä helpottaa ostosten tekoa. Tapiolan Apteekki toimittaa tilauksesi kotiovelle arkipäivisin, korvausta vastaan. 

jaa